
Estalvia amb una instal·lació fotovoltaica 🌞
Vols una proposta personalitzada?
Ens posarem en contacte amb tu en 5 dies laborables amb un estudi i disseny d’instal·lació personalitzats que et farem arribar per correu electrònic.

Una instal·lació fotovoltaica es pot amortitzar en 4 o 5 anys.
Treballem amb els principals instal·ladors
Desenvolupem i pactem amb tu un projecte i un pressupost associat. Un cop validat, cerquem el millor instal·lador d’acord amb la localització geogràfica i les característiques de la instal·lació.











La rendibilitat d’una instal·lació
Una instal·lació fotovoltaica sol recuperar la inversió de la instal·lació en uns 7 anys.
No obstant, contemplant les bonificacions fiscals i altres ajudes existents s’assoleixen amortitzacions d’entre 4 i 5 anys.
Un estalvi garantit
Els guanys generats per una instal·lació són passius: s’estalvia pel fet que l’energia comprada a la xarxa és menor, i perquè es compensa econòmicament l’energia produïda i no consumida.
A més, les bonificacions fiscals i les subvencions milloren la rendibilitat anual.
Distingim 2 tipus d’instal·lacions
-
Són les més habituals. Alimenten la instal·lació elèctrica del punt de subministrament, que pot ser un domicili, una nau industrial o fins i tot una zona comunitària d'un bloc de pisos.
L'objectiu d'aquesta instal·lació és disminuir la factura elèctrica a través de l'autoconsum fotovoltaic i la compensació de l'energia excedentària (aquella que es produeix però que no s'ha pogut compensar per manca de consum). -
Són instal·lacions menys freqüents, però interessants per la seva adaptabilitat i comoditat.
En aquest cas, la instal·lació no es connecta al quadre elèctric del punt de subministrament sinó que reparteix l’energia produïda a través d'un comptador de generació cap a totes aquelles persones (habitualment veïns d'una comunitat de propietaris) que volen participar de la instal·lació.
5 motius per iniciar una instal·lació fotovoltaica
1) És una de les inversions més rendibles
Una instal·lació solar fotovoltaica és amortitzable en pocs anys. Els preus actuals de l’electricitat, les millores tecnològiques i els ajuts públics asseguren un ràpid retorn de la inversió. Fer aquesta aposta, a més de sostenible, és una de les millors alternatives per obtenir un bon rendiment per cada euro invertit.
2) És assequible posar-ho en marxa
T’acompanyem en el senzill procés de legalització de la instal·lació davant els organismes pertinents i activació de l’autoconsum amb la teva companyia comercialitzadora.
3) Hi ha ajuts disponibles
Alguns municipis ofereixen importants deduccions en matèria d’IBI que arriben fins al 50% del valor de l’immoble durant uns anys. Podeu veure aquí mapa de municipis que apliquen les bonificacions.
A més, l’Institut Català de l’Energia ha anunciat línies de subvenció amb fons europeus Next Generation que es poden sol·licitar amb el suport de Movinhood. Aquests ajuts poden cobrir fins a un 45% del cost de la instal·lació en funció de les característiques del projecte.
Per últim, cal destacar que una instal·lació fotovoltaica millora l’eficiència energètica d’un edifici, i en aquest sentit apliquen importants deduccions a l’IRPF d’entre el 20 i el 60% com les que s’exposen en aquest article.
4) És una garantia de sostenibilitat
L’autoconsum fotovoltaic és una garantia de producció elèctrica distribuïda, lliure de petjada ecològica i emissions de gasos contaminants. El fet de produir energia de kilòmetre zero ens permet ser més verds i independents de la xarxa elèctrica.
5) Té una vida útil més que interessant
Les instal·lacions fotovoltaiques tenen una vida útil estimada de més de 25 anys amb garanties de producte i de rendiment que arriben al 85% de la capacitat original, fet que assegura beneficis econòmics a llarg termini i una millora de la qualificació energètica i el valor material de l’actiu immoble.
Alguns casos d’èxit
-
Els costos per la instal·lació en una casa o pis particular han baixat en els darrers temps: ara mateix ens trobaríem entre els 5.000 i els 8.000€ per instal·lació.
En cas d'estar interessat en una instal·lació solar fotovoltaica per una comunitat de propietaris, cal fer un estudi més detallat i veure si hi ha consens per fer un projecte col·lectiu. -
Els excedents de producció es comptabilitzen a través del teu comptador d'electricitat.
Amb un acord amb la teva comercialitzadora, se’t descomptarà aquesta energia de la teva factura elèctrica cada mes o, fins i tot, la podràs acumular en una guardiola virtual per fer-ne un ús posterior.
S’obre també la possibilitat de compartir l’energia excedentària amb un altre punt de subministrament de la teva titularitat.
-
No. S’han simplificat els tràmits administratius: no caldrà sol·licitar permisos d'accés i connexió a la distribuïdora per a instal·lacions de menys de 15 kW de potència.
-
Sí. Alguns municipis ofereixen ajuts a la inversió via bonificacions del 50% de l’IBI durant els primers anys de la instal·lació. També hi poden haver subvencions directes amb fons europeus i deduccions de l’IRPF en cas que s’aconsegueixi reduir el consum d’energia. Des de Movinhood gestionem aquestes peticions pels nostres clients.